Din seria de prajituri pregatite de mama si matusa L. pentru pomenirea tatalui meu:
va prezint prajitura cu dovleac de post.
De fapt prajitura se poate face si cu mere, pere, pepene galben etc
Pentru aluat:
- 10 linguri zahar
- 10 linguri ulei
- 10 linguri suc de rosii
- 1 plic amoniac stins cu otet
- 500 g faina
Pentru umplutura:
- 1 kg dovleac
- 5-6 linguri zahar (sau miere)
- scortisoara, nucsoara, cuisoare, vanilie pastaie, etc
Ingredientele pentru aluat se amesteca si se intind foi (numarul lor depinde de dimensiunea tavii de copt). Fructele se rad, se amesteca cu condimentele si se calesc in putin ulei. Se umplu foile coapte si racite. Se taie patrate, triunghiuri a doua zi. Pofta buna!
Uau, dau toate prajiturile cu cacao si ciocolata pentru cele cu dovleac. Am luat un dovleac din piata pe care am sa-l bag la cuptor. A-ti mancat dovleac copt? La mine pe blog e o reteta cu dovleac un fel de sufleu. http://mihaeladr.blogspot.com/2010/01/gospodina.html
RăspundețiȘtergereArată super! Felicitări.
RăspundețiȘtergereScuzati, am scris a-ti, nu stiu ce a fost in capul meu. Rectific ati.
RăspundețiȘtergereTare bine arata! Balesc la propriu!
RăspundețiȘtergereCe bine arata prajiturica ta. Stii ca n-am facut niciodata prajitura cu dovleac...
RăspundețiȘtergerePupici, o zi buna si-un premiu te asteapta la mine !
Mihaela,
RăspundețiȘtergeream si acum in frigider o bucatica de dovleac copt. Il ador!!!
@Mihaela,
RăspundețiȘtergeremultumesc de link. E foarte interesanta reteta.
Pup,
@denisa,
RăspundețiȘtergeremultumesc!
@Ana,
are prea multe calorii :))
@Daniela,
multumesc pentru premiu. La voi nu se gasesc dovleci? Eu n-as putea trai fara ei...
O zi plină de culoare.. de bucurii.. îţi doresc iar şi iar...
RăspundețiȘtergereDenisa, multumesc!
RăspundețiȘtergereZilele mele din ultima vreme sunt aglomerate si triste. Chiar le trebuie ceva culoare! Te pup,
Cu toate ca postul a trecut deabia astept sa vina urmatorul.
RăspundețiȘtergereExplozia aceasta de culoare este irezistibila.
Pescar Hoinar