Reteta pregatita pentru concediul din iunie 2008
Aluat:
- 500 g faina
- 200 g unt
- 1 lingura cu varf zahar pudra
- 1 ou
- 20 g drojdie
- 1 pahar lapte cald
- 1 pachetel zahar vanilat
Se framanta bine aluatul si se imparte in bucati care se modeleaza sub forma de mingi mici :
Umplutura de branza :
- 100 g branza de burduf
- 1 ou
- 1 legatura marar proaspat
Se framanta branza si se amesteca cu ou si marar
Umplutura cu nuci :
- 200 g nuci macinate
- 200 g zahar tos
- 100 ml lapte
- 1 lingura pesmet
Se amesteca toate ingredientele pe foc pana se obtine o pasta. Se lasa la racit. Pentru a forma cornulete se intinde fiecare minge de aluat cu vergeau, se pune umplutura, se formeaza cornulete si se coc la foc potrivit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.
✍ Niko