Doua suparari mari poti sa ii faci vecinului nostru Nea' Ionel: prima ar fi sa treci pe strada si sa nu ii calci curtea iar a doua (mai apasatoare decat prima) este sa-i calci curtea dar sa nu-i gusti vinul sau tuica. Ne-a batut Nea' Ionel obrazu' ca a fiert vinul si nu ne-am dus sa-l degustam asa ca sambata seara ne-am hotarat sa indreptam lucrurile. Delicios vin: catifelat si parfumat! Ne-a dat vecinu' o sticla si la pachet impreuna cu o rata leseasca si cu ce a mai gasit prin curte... om cu inima larga, cum rar mai gasesti in zilele noastre.
➲Am pregatit rata pe varza dupa reteta lui Radu Anton Roman si chiar nu gasesc cuvinte sa va spun cat a fost de gustoasa.
➲Dupa ce carnea s-a patruns am dat varza intr-o parte si am lasat ratusca sa se rumeneasca
"Chiar dumneavoastra insiva ar trebui sa repetati in oglinda, cateva zile, acuratetea ferma dar delicata a taieturii prin carnea fina, prin crusta ca de elita de scarabeu a pielii aramii: eleganta absoluta e singura forma de recunostinta pe care o putem arata superlativelor de acest fel. Desi, o indelungata experienta imi spune ca finalul va fi mereu acelasi: troznetul gros al oaselor zdrobite si supte, paruiala lacoma pe painea intinsa prin sosul cu catifelari si mirosuri paradisiace, linsul farfuriei..."
Deci wow!!!...Mi-am propus de multe ori sa fac si eu rata pe varza, tot dupa reteta maestrului, dar mi se parea prea complicat si ma lasam pagubasa...
RăspundețiȘtergereVazand insa cum arata, nu cred ca mai aman...Cand primesc rata de la bunica, stiu ce fac cu ea :)
ce bine arata!
RăspundețiȘtergereIrina, multumesc!
RăspundețiȘtergereProfitam si noi ca mai e putin, putin pana incepe postul.
Buna Ralu, ma bucur ca mi-ai scris si ca in felul asta ti-am descoperit blogul! Vreau sa-ti spun ca rata a fost delicioasa. Vinul, mierea si celelalte condimente s-au imbinat atat de bine cu rata si varza incat a iesit o mancare deosebita. Abia astept sa imi spui parerea ta!
RăspundețiȘtergere