Ingrediente:
- 600 g carne de vițel sau vacă (noi preferam vițelul)
- 2 ouă
- 100 g pesmet
- 50 g faină
- sare, piper, ulei pentru prăjit
MDP:
Carnea se taie transversal pe fibre în felii, care se bat cu ciocanul de șnitele, se sărează, se piperează, se dau prin făină, apoi prin ouă bătute și la urmă prin pesmet, după care se prăjesc în ulei bine înfierbântat până se rumenesc pe ambele părți.
Se servesc fierbinți cu garnitură de legume ori cartofi piure, natur ori prăjiți. Nu trebuie să lipsească murăturile țărănesti, pâinea coapta pe vatră si vinul negru, sec.
Reteta apartine Maestrului Olexiuc - 1800 REȚETE CULINARE PRACTICE, Editura tehnica, București, 1986
✍ Niko
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.
✍ Niko