Nu mai am timp de nimic!!! Gatesc rar si pe fuga, sunt mai
mereu obosita, vremea de afara ma deprima...
Ma ajuta mult reteta de fata pentru ca nu necesita mult
efort iar friptura rezultata merge bine la sandwich-uri: o alternativa minunata
pentru burgeri, plescavite sau altele asemenea.
Carnea se fasoneaza (bucatile trebuie sa fie asa ca in
imagine: potrivit de groase si lungi). Se ung bucatile de carne cu mustar,
grasime si se condimenteaza cu ierburi aromate si boia dulce de ardei (ori cu
ce va place mai mult in combinatie cu vita):
Se pune tava la cuptor mai intai la foc mare pentru a prinde
crusta. Se intoarce friptura pe toate partile. Se stinge cu vin (aici e
obligatoriu sa alegeti unul cu "clasa"):
si se reduce intensitatea focului din cuptor. Lasati sa se
patrunda bine. Dupa ce se raceste putin o puteti felia. Serviti cu salate
de sezon! Friptura se poate imbogati cu sos ragu (caz in care trebuie sa
puneti in tava la cuptor si cateva legume) sos alb sau orice va trece
prin cap.
Eu de ex. am adaugat peste ea ceva parmezan:
Pofta buna si serviciu usor!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.
✍ Niko