duminică, aprilie 01, 2012

Renovam dormitorul - Partea I

Renovam dormitorul!
Manati de primavara si de bronsita mea care nu vrea sa se vindece am hotarat sa mai improspatam putin casa.
Am inceput greu: cu poticneli, cu multe cautari prin magazine si pe net, cu consultari, cu planuri si socoteli peste socoteli... 
Locuim pe o strada intens circulata si implicit cu foarte mult praf. Varul lavabil din dormitorul nostru nu m-a ajutat deloc in lupta cu praful (am incercat sa-l spal de cateva ori si mai rau s-a murdarit). Unii specialisti ne-au sugerat sa alegem Savana cu teflon dar cum nu mai aveam chef de experiente am comandat un tapet de la  Bella casa. Ne-am hotarat cu mare greutate asupra modelului pentru ca am ales din zeci de combinatii absolut magnifice. Am asteptat aproape trei saptamani sosirea lui din Franta. Intre timp am debarasat camera spre uimirea Betutei care a continuat sa-si faca siesta in acelasi loc (desi conditiile erau tare vitrege)
Am schimbat glaful de la geam. Si usa. Am ales un model din lemn de tei.
Iar mai departe am incercat pe cat posibil sa protejam piesele ramase in dormitor si am pornit la slefuirea peretilor, adica partea cea mai grea. Betuta, ca un prieten devotat ce e, nu ne-a parasit nici o clipa. Toate incercarile noastre de a o trimite in alta camera au fost inutile.
Sotul meu a fost la inaltime (la propriu si la figurat), a revopsit tavanul in alb, a dat amorsa pe ziduri si am pornit la lipirea tapetului.
Prima fasie, primul perete, maestrul multumit de opera lui desi era aproape miezul noptii si pica de oboseala:

Urmeaza podeaua...
Niko

6 comentarii:

  1. Foarte frumos ai facut peretii! Noroc sa ai un sot care se pricepe. Ce scumpa este Betuta..toata prafuita. Voi reveni, sa vad tot dormitorul renovat :-)
    pe curand ..toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Nico,

      ne bucura vizita ta. Betuta abia asteapta si ea sa incheiem lucrarile si sa-si reia tabieturile :))

      te pupam!

      Ștergere
  2. O combinatie tare draguta! Imi place si mi se pare potrivita pentru dormitor. Ce nu-mi place e chestia cu bronsita, eu am suferit in toata copilaria mea de bronsite recurente si e tare rau! Ai grija ca riscul de astm e mare...Sa va obisnuiti cu vacantele la Praid sau alte zone cu salina, cel putin 15 zile pe an...stiu ca rezultatele sunt bune. Sanatate multa, Niko!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Mari,

      ma bucur ca si tie iti place, asa am citit undeva: dormitorul trebuie decorat in culori materne :))
      Din pacate ai dreptate cu bronsita, e nesuferita rau. Noi ne gandeam sa mergem la Ocnele Mari pentru ca e aproape de Olanesti. Olanestiul e marea noastra iubire, nu ne putem dezlipi de el :))
      Voi ce mai faceti?

      Ștergere
  3. Draga mea, multumesc lui Dumnezeu, suntem binisor! Am fost si noi recent la Olanesti, a fost rece dar asa un aer curat...! Cu salina e bine oriunde, la Ocnele Mari nu ma gandisem... Dar sfatul meu e sa mergi si sa apelezi si la alte terapii naturiste pentru asta, eu cred ca inhalatiile cu anumite plante pot fi de ajutor. Si inca ceva: ai exclus posibilitatea de a fi devenit alergica la parul catelului? E important, chiar daca nu te-ai gandi la asta in mod normal... Te pup si iti doresc sanatate si sarbatori cu bucurie alaturi de sot si familie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt curioasa sa vad cum iasa la sfarsit.Imi place combinatia pe care a-ti ales-o.
    Spor la munca!

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină