sâmbătă, februarie 11, 2012

Pateuri cu fructe

Pentru momentele in care ajungeti acasa tarziu, sunteti obosite iar sotul se intoarce dintr-o deplasare in tara si vreti sa-l serviti cu un desert gustos.
Cumparati de la magazinul din colt un pachet aluat "frantuzesc". Alegeti din camara un gem parfumat (eu am ales gemul de piersici facut chiar de mine in toamna).
Rugati catelusa (pentru ca este trista si pazeste usa de la intrare inca de cand acesta a plecat) sa mai aiba putina rabdare: sotul se va intoarce in seara aceasta. Ii aratati si dovada: aprindeti cuptorul de la aragaz si in paralel puneti la decongelat aluatul.

Cand aluatul este complet decongelat il intindeti pe masa de lucru, il taiati patrate cu lama unui cutit incalzit bine (prin flacara de la aragaz). Umpleti patratele cu gem, indoiti colturile si pregatiti o tava de aragaz cu hartie de copt uda. Puneti pateurile formate la copt pentru maxim 10 minute.

Serviti:


Niko

2 comentarii:

  1. Ce sa ma mai minunez de pateuri ,ca e asa dulcica mustacioasa, de uitai cu totul de toate poftele culinare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daa, scumpa de ea... era cu un ochi la aragaz si cu unul la usa :))

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină