joi, noiembrie 18, 2010

Orez bulgaresc - de post

Ingrediente:
  • 250 ml ulei (un pahar)
  • 250 g orez (o cana)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 ardei grasi
  • 4 rosii de marime potrivita
  • o legatura de patrunjel verde
  • o lingurita de piper boabe
  • sare dupa gust

MDP:
Legumele se spala si se curata. Ceapa si ardeiul se taie cubulete iar morcovul se da prin razatoare. Apoi se calesc in uleiul incins circa 5 minute. Se adauga rosiile taiate cubulete si se mai calesc 5 minute. Se pune si orezul si se amesteca, lasandu-se la calit 2-3 minute. Se pune apa cat cuprinde si se lasa la foc mic. Cand  orezul este aproape fiert se pun sare si piper boabe. La sfarsi se presara patrunjelul verde taiat marunt.

Reteta este din "Cartea de bucate manastiresti" scrisa de Parintele Dionisie Voinescu si Mihaela Ion - Bucuresti: Andreas Print, 2008




Post binecuvantat!

2 comentarii:


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină