marți, februarie 16, 2010

Piure de cartofi

Iertare pentru cei care tin post! Promit ca de maine postez doar retete cu legume insa pentru ca v-am aratat friptura de miel pregatita de sotul meu drag o sa va arat si piureul de cartofi pe care la noi in casa doar el il pregateste.

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi
  • un praf sare
  • 1/4 pachet unt
  • o cana lapte

Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se taie cubulete si se fierb.
se paseaza bine
Intre timp laptele se pune la foc (Sfat: nu adaugati niciodata laptele rece pentru ca va innegri cartofii)
Pregatiti friptura (noi facem destul de des pirjoale):

adaugati peste cartofi untul:
amestecati si dupa ce untul a fost inglobat de cartofi se poate adauga laptele (treptat):
vasul cu piure se pune pe foc pentru cateva minute, timp in care se mesteca bine:
Gata:

Se serveste cu fripurici sau chiftelute din legume si cu salata de varza murata (preferata mea).

4 comentarii:

  1. arata bine... ai încercat să pui putin usturoi taiat marunt la fiert împreună cu cartofii şi în laptele si untul cu care amesteci 2 linguri de hrean? te asigur ca e delicios.

    RăspundețiȘtergere
  2. @denisa,

    imi place piureul usturoi verde. Cu hrean n-am incercat dar cred ca e delicios.
    Te pup,

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină