vineri, ianuarie 08, 2010

Shaorma de casa

2 ianuarie 2010. Musafiri. Si noi si musafirii suprasaturati de mancare. In frigider 3 feluri de friptura, piftie, salata a la russe. Ce sa mancam???
 


 
Ideea salvatoare: shaorma de casa.
Reteta  lipiilor: Teo's kitchen
Ingrediente:
  • - 500 g faina
  • - 200 ml apa calduta
  • - un plic de drojdie uscata
  • - o lingurita sare
  • - o lingurita zahar.
Foarte usor de facut lipiile, chiar foarte usor. Am pus toate ingredientele in masina de paine pe programul de framantare pentru o jumatate de ora. Teo zice sa lasati aluatul la dospit o jumatate de ora dupa ce a fost framantat si asa trebuie sa faceti, e important! Va spun asta pentru ca in ziua urmatoare cand am repetat figura l-am lasat mai mult la dospit si lipiile au fost mai moi.
Aluatul dospit se portioneaza (eu am facut 8 bucati in prima zi si 10 in ziua a doua), se intind cu sucitorul si se prajesc intr-o tigaie teflonata fara ulei:
Pentru umplutura am folosit asa:
- friptura tocata de curcan, porc, carnati tocati marunt
- sos de rosii cu sare, piper, busuioc si oregano
- sos de smantana slaba cu usturoi pisat si marar
- ardei iute tocat
- gogosari murati taiati feliute
- salata a la russe (in loc de cartofi prajiti)

Sotul meu a servit berea:


 

12 comentarii:

  1. O ce bunatate si ce bine arata!Poate o fac si eu mai incolo!
    A mai ramas?

    RăspundețiȘtergere
  2. Mariana, s-a epuizat rapid!!! Chiar si seria a doua!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hahaha, maine poimaine, ne facem si hamburgerul in casa ca sa scapam de taxe. Arata foarte gustos.;)

    RăspundețiȘtergere
  4. vai ce bine arata. laura eu de mult fac in casa shaorma, hamburgeri sau alte chestii de la fast food. sunt mai sanatoase facute de mine si ma stiu in siguranta ce mananc.
    eu am cumparat mai de mult lipii de la magazin si le-am desfacut si le-am umplut cu diverse. bagat 5 minute la microunde....super bun a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Laura, hamburgeri inca n-am facut in casa da' e o idee buna.

    RăspundețiȘtergere
  6. Păi ia niște carne tocată (mie îmi place de vită, dar poate fi și amestecată cu porc), amestecă bine cu un ou bătut, condimentează ușor cu sare, piper și un fir de cimbru dacă vă place, formează hamburgeri subțiri și dă cu ei la rumenit în tigaia de teflon! Ăia merg apoi cu chiflă obișnuită (încălzită puțin desfăcută în tigaie sau cuptor), sosurile care vă plac, felii de castraveciori murați sau ceva salată alături și...bere! Poftă mare!
    Dar vă avertizez că noi așa ne-am îngrășat! Acum mi-a ajuns numai să mă uit lung la shaorma voastră...arată super! De lipii nu mai spun, mie îmi plac și simple, coapte așa, în tigaie...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mari, citesc ce ai scris, imi imaginez si salivez. Spre deosebire de tine eu nu cred ca mai scap de kilogramele depuse. Am o pofta de mancare...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce idee buna, lipiile ti-au iesit minunate. Bloguletul are o hainuta tare frumoasa, chiar romantica, si imbietoare. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  9. astazi o sa fac si eu o shaorma.
    abia astept,

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu nu, dar ce ma fac - fiul meu a vazut reteta ta de shawarma si a zis ca vrea si el (cu salata de varza si pui!)! Asa ca, vrand-nevrand trebuie sa fac lipiile si sa prestez. Hamburger si cheeseburger am facut, chiar si shawarma, dar cu lipii de cumparat! Ce nu face o mama pentru puiul ei...

    RăspundețiȘtergere
  11. Niko, nu-i bai, sănătoasă să fii! La mine se cam dusese sănătatea, de-aia m-am pus la inaniție...dar stai liniștită, dacă mai stau puțin pe-aici pe la tine îmi revin repede! Cu pofta de mâncare adică...m-ai îmbolnăvit cu clătitele alea, chiar îi spuneam domnului meu că mâine tot fac o tavă!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină