duminică, ianuarie 03, 2010

Grisine

 
Reteta postata in mai 2008 

De multe ori cand imi e foame intru in magazin sa caut ceva pentru rontait si de cele mai multe ori aleg grisine sau covrigei simpli pentru ca ma gandesc ca ar trebui sa nu contina prea multi aditivi alimentari. Din pacate gresesc. Zilele trecute am citit un articol scris de Profesorul Gheorghe Mencinicopschi legat de componenta unor "covrigei simpli" si atunci am hotarat sa prepar in casa covrigei, grisine sau alte tipuri de aluat si sa renunt in totalitate la cumpararea lor.
Mai multe articole despre componenta diverselor produse din comert sint aici

Pentru grisine reteta este foarte simpla : se amesteca 500 g faina cu 15 g drojdie, 1 lingurita sare (eu am pus mai putina), 1 lingurita zahar,250g apa (o cana), 50 g ulei de palmier si o mana de seminte de susan. Se amesteca toate foarte bine si se lasa aluatul la dospit pentru o ora.

Eu am pus in tava de la aragaz hartie de copt si am modelat aluatul direct pe ea. L-am taiat cu ajutorul cutitului ondulat, am uns grisinele cu ou si le-am presarat cu seminte de floarea-soarelui. Le-am lasat in cuptor pana s-au rumenit bine.

Foarte gustoase ! O sa pregatesc o cantitate dubla pentru concediu !

6 comentarii:

  1. Buna,inscrie-te in directorul nostru de bloguri,si iti vom promova blogul pe 100 Ro.De asemenea,vei primi un link pretios,care il va ajuta pe Google sa iti gaseasca articolele mai usor.Completeaza formularul din pagina "CATALOG DE BLOGURI" si blogul tau va fi afisat pe 100 Ro.Toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Niko, ai o leapșă la mine! Te pup! Toate cele bune în noul an!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiecare moment al zilei este important. Dimineata aduce SPERANTA. Dupa amiaza aduce CREDINTA. Seara aduce DRAGOSTEA. Noaptea aduce ODIHNA, Iti doresc sa ai parte de toate acestea astazi in noul AN. LA Multi Ani 2010 !

    RăspundețiȘtergere
  4. Grisinele îmi fac cu ochiul. Arată tare bine.

    Pupici geaninoşi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bucataria-Paradis, iti multumesc pentru frumoasa urare.
    Te pup si iti doresc spor in toate!


    Ooo, ce dulci sunt pupiceii asta geaninosi...


    Mononoke sa ne traiesti si sa in incanti si in noul an asa cum numai tu stii!

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină