marți, decembrie 30, 2008

Prajitura Rafaello


Ingrediente:
  • 5 oua, 5 linguri apa, 5 linguri zahar, 2 linguri ulei, 6 linguri faina, un praf sare
  • 200 g cocos uscat si maruntit
  • 250-300 g ciocolata alba de menaj
  • 300 g smantana + 3 plicuri zahar vanilat
  • 200 g (o cana) lapte
  • arome 
  • 1 cana apa + 1/2 cana zahar pentru sirop (sau mai putin daca nu va plac prajiturile foarte dulci) + 1 plic zahar vanilat

Blat : Se face un blat din 5 oua in felul clasic (se serpara galbenusurile de albusuri, galbenusurile se freaca cu zaharul, apa, uleiul si faina:
se adauga peste ele albusurile batute spuma cu un praf de sare si rezulta un blat usor si pufos:

Frisca: se spumeaza smantana (care a stat in prealabil la congelator) si se amesteca cu zaharul vanilat.
Crema : 2 folii de ciocolata alba de menaj (~300 g ) se topesc cu 200 g lapte (~ 1 cana).
Din blat se taie o foaie subtire si se framanta. Se adauga in ciocolata topita in lapte. Se mai adauga apoi 150 g nuca de cocos. Cind crema e complet rece se adauga 4-5 linguri frisca. Toate se amesteca bine.

Se insiropeaza foarte putin blatul cu un sirop fiert  din apa, zahar si zahar vanilat si se aseaza peste blat crema :
Se acopera apoi cu restul de frisca si deasupra se mai pun 50 g nuca de cocos. Se taie patrate cand e rece:



4 comentarii:

  1. tare apetisant arata prajiturile tale si ce frumos fac cu ochiul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Boscodina, multumesc
    a fost si gustoasa (bine mie imi place mult cocosul)
    Sa ai un an 2010 fantastic!

    RăspundețiȘtergere
  3. super arat prajitura, cred ca este si foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daniela multumesc, a fost foarte gustoasa...

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină