miercuri, octombrie 28, 2009

Papara cu legume

Hai sa va arat ce-am mai improvizat in bucatarie! Am vazut reteta de "Bruschete cu dovlecel" la Maya si delicioasa, sublima, mirifica, nemaipomenita, e.t.c. reteta "Pomme persillade" la Ana asa ca intr-o seara cand vroiam pentru cina ceva cald si usor am mixat cumva cele doua retete, le-am adaptat si a rezutat un fel de papara cu legume condimentata cu persillade (condimentul de care m-am indragostit).
  • am taiat painea felii groscioare pe care le-am inmuiat intr-un amestec pregatit din:
  1. -1 oua,
  2. -1/2 cana lapte batut,
  3. -un praf sare, un praf piper,
  4. -busuioc uscat



  • am uns un vas cu unt
  •  am pus in vas un strat de felii de paine peste care am adaugat felii de dovlecel (pe care in prealabil le-am lasat cu sare sa se inmoaie) si felii de rosii peste care am presarat piper,sare si ierburi uscate
  •  am pus vasul la cuptor si intre timp am pregatit condimentul. Am curatat si pisat usturoiul si l-am amestecat cu patrunjelul tocat
  • am scos vasul din cuptor si l-am "dres"
O portie aburinda... calda, usturoiata, dulce...


2 comentarii:

  1. hmm, trebuie ca a fost delicioasa papara mataluta :) Si mie imi place la nebunie persillade ul dar de cateva zile ma lupt cu arsurile la stomac si m am saturat de malox...brr
    Pupici si o seara excelenta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Ana,
    imi pare rau sa aud ca ai arsuri. Noua usturoiul nu ne face rau, ba chiar mancam mai mult in perioada asta sa ne apere de gripa :)
    Te pupam si noi!

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină