miercuri, septembrie 09, 2009

Solutie pentru murat "la rece"

Daca nu aveti timp sau dispozitie sa fierbeti solutia pentru murat gogosari, castraveti, ardei iuti etc... ori sa sterilizati borcanele la bain-marie minute in sir puteti opta pentru solutia "la rece". Sigur, borcanele in care se fac muraturile trebuie sa fie bine curatate si uscate in prealabil.

Ingrediente solutie:
  • - 2 l otet (din vin!)
  • - 1 kg zahar
  • - sare mare (deci fara iod)
  • - 200-300 g hrean radacina
  • - boabe de piper, mustar, foi de dafin
O parte din zahar se poate inlocui cu miere de albine (mierea si zaharul actioneaza ca si conservant iar mierea naturala nu se altereaza niciodata).
Se amesteca ingredientele pana se topeste zaharul si apoi se amesteca cu legumele (cu aceasta solutie se pot marina de exemplu 20 kg gogosari, daca murati mai putine legume atunci reduceti cantitatile pastrand proportiile).



2 comentarii:

  1. Buna ziua!
    Draga mea Niko, Multumesc mult pentru reteta de "murare la rece". Am facut gogosari si au iesit fooooarte buni! Tu cata sare pui? Eu am pus 1 lingura mare la 1 l lichid, e bine?
    Spune-mi te rog, ai pus si castraveciori cu aceeasi reteta? Si daca da, cum faci sa lase zeama? Le tai capetele, ii intepi?
    Multumesc mult.
    Cu drag, Vio

    RăspundețiȘtergere
  2. Vio Draga,
    ma bucur mult ca ti-au iesit gogosarii. Castraveti n-am pus dupa reteta asta si nici n-am auzit ca ar fu pus cineva dar am folosit-o cu succes la sfecla rosie fiarta in prealabil. Se gaseste pe blog reteta. Daca nu o gasesti imi spui. Scuze, acum suntem pe picior de plecare.
    Te pup,

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină