miercuri, septembrie 09, 2009

Sfecla rosie la borcan

Sfecla se curata de coaja
Se taie felii sau cuburi (eu am preferat varianata a doua)
Se pune la fiert in apa cu sare:
Cand e fiarta isi pierde putin din culoare dar pe masura ce se raceste culoarea revine.
Se pun cuburile in borcane si se toarna peste ele o solutie de muraturi ca la gogosari.
Se capacesc borcanele, si se transfera in camara/pivnita



 
Iarna se adauga ulei si se serveste ca garnitura langa fripturi.
E delicioasa!

Un comentariu:

  1. Buna , buna
    Of ca demult nu ti-am scris . Cer iertare ...
    Sfecla rosie este o leguma foarte benefica de care m-am indragostit cu vreo 20 de ani in urma cand ne-a adus o colega la serviciu o crema din hrean si sfecla (langa o friptura de porc mai grasuta).
    La reteta asta eu aleg sfecle mai mici si le bag la cuptor, pe care las pana se stafidesc putin..Se cojesc cu usurinta ,le tai in forme cum vrei sau date pe razatoarea mare.Adaugi zeama preparata si sigilezi.
    Numai bine . Dorina.

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină