luni, septembrie 14, 2009

Rugaciune foarte folositoare si grabnic ajutatoare catre Sfantul Mare Mucenic Mina

Daca aveti sufletul greu sau o cumpana, un necaz, puteti sa va rugati cu toata increderea Sfantului Mare Mucenic Mina:


Rugaciune foarte folositoare si grabnic ajutatoare catre Sfantul Mare Mucenic Mina


O, Preasfinte si intru tot laudate, Mare Mucenice Mina, si de minuni facatorule; primeste aceasta rugaciune de la mine nevrednicul robul tau, caci catre tine, ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor si ajutator preaminunat , scap eu ticalosul si catre sfant chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinti ma rog tie: Vezi, Sfinte, paguba mea , vezi saracia si ticalosia mea; vezi bubele si ranile trupului si sufletului meu. De aceea ma rog tie, Fericite si Sfinte Mina, grabeste-te de ma ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni si ma sprijineste pe mine robul tau. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea pe mine ticalosul si scarbitul, ca stiu, Sfinte al lui Dumnezeu, ca de ai si patimit munci grele si chinuri infricosatoare de la cei fara de lege pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu. Fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat pe tine intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni facatorule, si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, in pagube fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai descoperit paguba lui?

Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine, ticalosul si scarbitul, ca sa alerg la ajutorul tau. Am auzit de negutatorul acela din pamantul Isauriei, care venea la biserica ta spre rugaciuni, nu numai ca ai vadit pe ucigasul sau si l-ai scos din paguba lui dandu-i indarat punga cu galbeni; dar, o! minune, ca si din mort si taiat in bucati, tu l-ai vindecat si l-ai facut sanatos.

Asemenea si lui Eutropie, din mare i-ai scos sluga cu vasul cel de aur tinut in maini, fiindca il fagaduise bisericii tale. Tot asa si femeia Sofia, care venea spre inchinare in sfant locasul tau, nu numai ca a fost izbavita de ostasul acela ce o silea spre pacat, dar si pe ostas dupa cuviinta l-ai certat. La fel si schiopul care venea la sfanta biserica ta spre inchinare, cu rugaciunea indata l-ai tamaduit. Asemenea si femeii celei mute, i-ai deschis graiul si vorbea curat. De asemenea atunci cand iudeul daduse prietenului sau crestin o punga cu galbeni, pe care crestinul tagaduia ca a primit-o, jurand pentru aceasta chiar in biserica ta, tu, nu numai ca ai izbavit pe crestin de juramant, dar si evreul, vazand minunea ta, a crezut intru tine si a venit la credinta crestina. Aceste minuni ale tale, Sfinte, m-au facut pe mine a crede ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor si minunat. De ceea incredintat sunt ca tot cel ce alearga la tine, cerand cu credinta ajutor, nu-l treci cu vederea. Pentru aceasta si eu cred ca tu acelasi esti ,Sfinte, ca atunci si astazi,ca oricine a alergat la tine nu s-a intors neajutat. Pentru aceasta si eu acum, fiind scarbit si in paguba, alerg catre tine cu credinta si cu lacrimi, ingenunchind, si ma rog tie, Sfinte si Mare Mucenice Mina, ca sa te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine pagubasul si scarbitul, celui ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea muceniceasca, ci te-a ascultat si te-a intarit si te-a primit in cerestile locasuri. Catre Acela roaga-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbavit, ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Sursa si intreg ACATISTUL le gasiti aici

6 comentarii:

 1. "Rasfoind" Niko's blog am dat peste aceste fragmente din acatistul Sfintului Mare Mucenic Mina si,
  vazand ca nu este nici un comentariu in dreptul postarii respective,
  m-am gandit ca ar fi bine sa stiti ca cineva (adica eu) s-a bucurat de stradania dumneavoastra de-a ne "hrani sufleteste".
  S-auzim numai de bine!
  Doamne ajuta!

  RăspundețiȘtergere
 2. Doamne ajuta! Si va multumesc!
  Pe mine personal acatistul asta m-a ajutat de cate ori l-am citit. L-am postat aici in speranta ca va ajuta si alti oameni.
  Imi cer scuze ca va raspund atat de tarziu.
  O seara placuta!

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu pot decat sa va multumesc pentru stradanie, bunavointa de a ne da ceva folositor sufletului...
  Doamne ajuta-ne pe toti!
  20.11.2010
  Mult bine!

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc Bunului Dumnezeu si Sf .Mare Mucenic Mina ptr.ajutorul dat.

  RăspundețiȘtergere
 5. Este una din cele mai frumoase si cele ma puternice rugaciuni ale Crestinatatii. Sf. Mina, grabnic ajutator al celor pagubiti este si facatorul uneia din cele mai mari minuni, aceea de a reface trupul taiat in bucati si a-i da viata!
  De meditat asupa acestui aspect!
  Multumesc Sfantului Mina si Bunului Dumnezeu!!!

  RăspundețiȘtergere
 6. am si eu o rugaciune ajutatoare catre Maica Domnului,pe care as dori sa o fac cunoscuta..pe mine m-a ajutat enorm chiar dinainte sa termin..se face timp de 9 marti,de cate 10 ori,avand o lumanare sfintita aprinsa..sper sa va ajute si pe voi,la fel cum m-a ajutat pe mine..Doamne ajuta!!

  Sfanta Maria,ma indreptez plin de incredere catre Tine,cerandu-ti ajutor.Cred cu tarie ca ma vei asculta in necazul meu,si ma vei sprijini cand imi este greu.
  Sper a-Ti arata recunostinta mea,iti fagaduiesc sa fac cunoscuta si altora aceasta rugaciune,te rog cu umilinta sa imi aduci liniste in tristetea si durerile mele.
  In numele negraitei rugaciuni si bucurii care Ti-a cuprins inima cand ai oferit adapost Mantuitorului lumii in casa Ta din Betlania,te implor roaga-Te pentru mine si familia mea,ca sa-L pastram pe Dumnezeu in inima,astfel incat sa ne invrednicim in a primi ajutor in nevoile noastre,mai ales in durerea care ma copleseste acum(se spune dorinta).Te implor,Ajutatoarea celor aflati in suferinta,infrange orice greutati,precum ai infrant balaurul care sade la picioarele Tale.
  TATAL NOSTRU
  Bucura-te Marie,cea plina de dar,
  Domnul este cu Tine!
  Binecuvantata esti Tu intre femei si binecuvantat este Rodul pantecului Tau,care a nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre,Iisus Hristos!
  Sfanta Marie,Maica de Dumnezeu,roaga-Te pentru noi pacatosii,acum si in ceasul mortii noastre.Amin

  RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină