vineri, septembrie 04, 2009

Pasca cu branza de vaci

 


Aluat (din cantitatile astea rezulta 4 cozonaci obisnuiti dar pentru pasca ne trebuie mai putin aluat):
  • 2 kg faina,
  • 1 l lapte,
  • 80 g drojdie,
  • 2 oua intregi,
  • sare,
  • 6 linguri zahar,
  • 1 pachet unt,
  • arome.
Mod de preparare aluat : Laptele se incalzeste putin se amesteca cu zaharul, sarea, drojdia dizolvata in putin lapte, ouale, aromele si la sfarsit faina. Se framanta pana ce aluatul se desprinde de pe marginile ligheanului. Se adauga in timpul framantatului untul putin topit.

Umplutura
:
  • 800 g branza proaspata de vaci,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri faina,
  • 2 linguri gris,
  • 6 oua,
  • o mana de stafide,
  • zahar vanilat,
  • un ou pentru uns.
Mod de preparare umplutura : Ouale se separa. Branza se tine cateva ore intr-o sita inoxidabila pentru a iesi din ea zerul (eventual se pune intr-un tifon curat si se preseaza). Se amesteca branza cu zaharul, galbenusurile, faina si grisul, aromele si stafidele.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga si ele in compozitia de mai sus.
Aluatul se intinde foaie si se aseaza in tava foaie rotunda :
Se pune apoi umplutura si din aluat se formeaza snururi lungi care se impletesc si se aseaza pe margini:
Tot din aluat se formeaza o cruce care se aseaza in mijloc :
Se unge bine de tot cu galbenus de ou amestecat cu o lingurita de smantana.
Se coace la foc potrivit pana ce devine maronie :



La copt creste foarte mult.
Este cea mai minunata prajitura. Un desert echilibrat si cu gust de sarbatoare!

Up date:
 

2 comentarii:

  1. Sergiu, stii ca si eu am? Fotografiile sunt mai vechi n-am mai mancat pasca de la Pasti...

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină