miercuri, iunie 10, 2009

Dulceata de coacaze negre



S-au copt coacazele la tara si din cele cateva care au "scapat" nemancate am facut o dulceata bine legata. In cartea de bucate scria ca in prima faza trebuie indepartati samburii coacazelor cu o sarma inoxidabila. Am trecut peste etapa asta pentru ca insemna prea multa migala. Am spalat fructele, le-am zdrobit si am adaugat peste ele o cantitate egala de zahar. Le-am lasat peste noapte la rece. In dimineata urmatoare aveam o masa gelatinoasa frumos colorata si cu un gust acrisor:Coacazele contin foarte multa pectina. Din acest motiv dulceata se leaga extraordinar de repede asa ca nu e nevoie sa fie fiarta indelung. Am pus amestecul la foc mic. Dupa cateva minute arata asa:
 
Pentru o dulceata mai zemoasa se poate dilua amestecul de fructe si zahar cu apa: la 1 kg fructe cu zeama se adauga 1 kg zahar si 1 cana de apa.

Dulceata se pune in borcane care se capacesc si cat sunt fierbinti se tin cateva minute cu gura in jos. Apoi se invelesc borcanele in prosoape groase si se tin intr-un loc caldut pana se racesc.
Se transfera in camara.

Un comentariu:

  1. Cumparati online coacaze negre si produse ecologice din coacaze . Vizitati www.coacaznegru.com

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină