luni, mai 04, 2009

Chec pufos

Pana astazi habar nu am avut ca Dr. Oetker produce si tavi pentru patiserie. Cum le-am vazut in magazin le-am si cumparat pentru ca de muuuulta vreme imi doream niste tavi din silicon:Le-am adus acasa in brate ca pe niste trofee, le-am fotografiat pentru posteritate:
Si m-am si grabit sa pregatesc un guguluf dupa o reteta clasica de checuri.
 
Sotul meu a studiat putin tava cea noua si m-a intrebat:
- Asta se pune in cuptor?
- Da, i-am raspuns, sper sa nu luam foc!
- Treaba ta, noi plecam in parc (adica el si Betty)

Si pana sa ma dumiresc eu au plecat cu aparatul foto cu tot asa ca imagini cu fazele intermediare de preparare ale checului nu am, o sa va las sa va delectati cu cateva imagini din natura:

Ingrediente chec:
- 6 oua
- 2 cani zahar pudra
- 2 cani faina
- 6 linguri ulei
- 12 linguri apa fierbinte
- un vdc praf de copt
- cacao, diverse arome
Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca bine de tot cu uleiul (ca la maioneza) si apoi se incorporeaza in ele o cana zahar pudra. Se mixeaza totul impreuna cu 6 linguri apa pana ce compozitia e omogena si zaharul topit. Albusurile se bat spuma cu un praf sare si apoi cu cealalta cana de zahar (pana devin o spuma foarte consistenta), se adauga cele 6 linguri apa clocotita si in final compozitia de galbenusuri. Din acest moment se foloseste in locul telului o spatula si se incorporeaza usor in amestec faina si praful de copt. Se ung formele de chec, se umplu 3 sferturi cu compozitie si se pun in cuptorul incins in prealabil la o temperatura mica ~40 minute. Eventual se face testul cu scobitoarea.
Si iata:Prima felie:Si urmatoarele:Din ingredientele de mai sus rezulta doua checuri obisnuite ca dimensiuni. E un chec foarte pufos dar si foarte dulce asa ca recomandarea mea este sa il consumati langa o cafea neagra.


Pofta buna!

16 comentarii:

  1. suna foarte interesant reteta.Te rog mult sa ma lamuresti cum ai facut cu cacao ca in poze apare si cacao dar in text nu ai facut referire la ea decat la ingrediente.Ai pastrat putina compozitie si ai amestecat cu cacao?Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim, exact asa! Dar poti inlocui cacaoa cu ness sau cafea macinata fin. Depinde de gustul tau.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult pentru lamurire.L-am facut deja si a iesit foarte fain.Eu sunt incepatoare si n-am avut curajul sa fac cantitatea toata.Am incercat doar jumatate si mi-a iesit super.Sotul meu e un mare mancator de dulciuri si i-a placut mult mai ales ca nu a iesit innecacios.Inca odata multumesc.Pentru cei care vor sa incerce reteta va sfatuiesc sa nu ezitati.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim, multumesc!
    Ma bucur mult ca a iesit pe placul sotului tau si sa nu mai ai teama... dupa mine gatitul presupune multa imaginatie iar incepatorii sunt cei mai deschisi pentru asa ceva.
    Te pup,

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-am recunoscut tavile preferate!!!!!!!
    Si cum am vazut pozele din parc am inteles pe data ca esti craioveanca de-a mea!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. NIKO, am o singura intrebare : esti in Wolfsburg? intreb, pt ca una din poze seamana foarte tare cu fintina din Schiller Teich.
    succes cu retetele !!

    RăspundețiȘtergere
  7. Mama, mama, ce bunatate:) super chec super forme, mor dupa ele. Spune mi si mie te rog de unde le ai cumparat, sunt din Bucuresti, ai idee cum as putea comanda sau cumpara? N am vazut deloc aici si sunt tare faine. TE pup cu drag si sa mai faci papa bunxxxxxxx

    RăspundețiȘtergere
  8. @anonim,
    la noi in Craiova este un magazin QUELLE. De acolo le-am luat, aveau o gama intreaga.
    Pe net le-am gasit aici
    http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.hinrich-kiel.de/Leifheit/oetker/formidabel.jpg&imgrefurl=http://shop.hinrich-kiel.de/Dr-Oetker-Backform-Set-Formidabel-Silikon-3-Teile_c117_p582_x2.htm&usg=__YrpJsNnfTbKUytTPPj7mfoZOhIg=&h=588&w=667&sz=52&hl=ro&start=3&um=1&itbs=1&tbnid=xyNukvxCNTRhxM:&tbnh=122&tbnw=138&prev=/images%3Fq%3Dformidabel%26um%3D1%26hl%3Dro%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1
    la aproximativ acelasi pret.
    Sper ca ti-am fost de folos.

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata delicios si sunt sigura ca a fost foarte bun. O sa il incerc si eu ! Merci pentru aceasta reteta !

    RăspundețiȘtergere
  10. Reteta este foarte faina. Am totusi o intrebare: nu ai folosit tavile de silicon? Acestea nu se ung din cate stiu eu. Intreb pentru ca doresc sa achizitionez si eu cateva tavi din silicon si as vrea sa stiu sfatul cuiva care le foloseste fregvent. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna!
      Intr-adevar tavile de silicon nu trebuiesc neaparat unse. Acuma, sincera sa fiu eu nu sunt o persoana care le foloseste frecvent. Eram entuziasmata cand le-am cumparat dar, daca ar fi fac o statistica tot tavile clasice ar fi mai uzate in bucataria mea.

      Ștergere
  11. Iti multumesc Niko pentru reteta! Au iesit o minunatie! :*>:D<

    RăspundețiȘtergere
  12. mikaelacorinajoi, iulie 05, 2012

    Minunat guguluful asta.Nu este foarte dulce,cred,e adevarat?

    RăspundețiȘtergere
  13. Mikela, parerea mea e subiectiva: eu nu ma prea impac cu zaharul.
    Te pup,

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină