vineri, aprilie 10, 2009

Taitei de casa

Taiteii sint usor de preparat in casa si mult, mult mai gustosi decat cei din comert. Reteta pe care o folosesc eu e urmatoarea:
  • - 2 oua (ideal ar fi sa fie oua de tara)
  • - un praf sare
  • - 1 lingura apa
  • - faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat ferm care nu se lipeste de mana sau de planseta de lucru
Intr-un castron bat ouale impreuna cu praful de sare si lingura de apa pana oul se dizolva complet. Adaug apoi faina, treptat. Framant aluatul pana devine ferm si il intind in foaie subtire:

 Tai aluatul fasii si il las sa se usuce:

In cartea de bucate am citit ca daca sint bine uscati taiteii se pot pastra timp indelungat in camara in pungi de hartie. Eu insa ii folosesc intotdeauna pe loc: ii adaug in oala cu supa fierbinte si ii las sa fiarba pana cad la fundul oalei:



P.S. Aici i-am folosit pentru o supa-ciorba de curcan (am pus mult zarzavat intreg la fiert si l-am lasat in zeama)

2 comentarii:

  1. se pot face si taitei de post? m-ar interesa o reteta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga anonimule,
    stiu ca in comert exista taitei de post dar pentru acasa chiar nu am habar de vreo reteta. Imi pare rau!

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină