duminică, ianuarie 11, 2009

Varzari

Varzarile sint niste placintele bogate (pregatite cu ou, untura si lapte) specifice Ardealului. Ele se fac si in Moldova de post(cu ulei si aluat e paine). Eu am combinat cele doua retete: de obicei fac un aluat de paine sau de gogosi simple in care pun 2-3 linguri de untura si de asemenea calesc varza murata in untura.

❶Aluat: cam 1 kg. de aluat de paine in care am adaugat 100 g untura (se framanta si se lasa la dospit mai bine de o ora)

❷Umplutura: 1 kg varza murata, 100 g untura, boia iute si o ceapa mare (ceapa si varza se toaca marunt si se calesc in untura impreuna cu boiaua iute)

❸MDP: Aluatul se portioneaza in trei bucati si fiecare bucata se intinde foaie si se taie patrate cu latura de aprozimativ 5 cm. Se pune pe fiecare patrat umplutura (aici am fotografiat un colt si de aceea pare triunghi :D )
Se aduna marginile de aluat peste umplutura:Se modeleaza si se aplatizeaza usor:Placintelele astfel rezultate se pot coace in cuptor caz in care se ung deasupra cu ou batut sau se prajesc in grasime bine incinsa. Noi le-am prajit. Si... pentru a adauga un element oltenesc le-am servit cu un vin bun de la Dunare.
Un deliciu!


2 comentarii:

  1. Niko, varzarile astea imi fac cu ochiul. Seamana oare la gust cu placinta cu varza?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, seamana. Dar prajite seamana mai mult a gogosi. Mie imi plac oricum!

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină