duminică, ianuarie 18, 2009

Jumari

In ultimii ani tot mai multe reviste mondene subliniaza faptul ca nu e sanatos sa mancam carne de porc si ne imbie cu tot felul de salate pregatite din diverse fructe de import si drese cu tot felul de sosuri. Multe vedete apar la televizor si ne povestesc cum ele nu mananca decat carne usoara de pui, etc, etc
Adevarul (asa cum il vad eu) este acesta: in ultima vreme in tara noastra au luat fiinta foarte multe ferme de animale si pasari. Hale din panouri izolante adapostesc pasari sau porci hraniti cu furaje superconcentrate aduse din import. Furajele astea contin inclusiv hormoni de crestere si se transmit la om. Din aceasta cauza unor copii medicii le-au interzis consumul carnii din comert.
In plus fructele si legumele din supermarket sint si ele pline de ingrasaminte si apoi radiate pentru stoparea coacerii si pastrarea lor cat mai indelungata.
Nu va lasati influentati de tendinte! Aveti mare grija cu ca va hraniti! Nu faceti abuzuri!

Astazi eu spun un NU hotarat margarinei! Daca ar trebui sa fac o lista cu alimentele pe care nu le doresc la masa mea, pe primul loc ar fi margarina. Margarina e un produs sintetic si deci organismul uman nu il poate procesa. E unul din cele mai periculoase alimente mai ales pentru faptul ca se gaseste din abundenta in majoritatea produselor din magazin (maioneze, biscuiti, produse de patiserie si in orice produs care poarta eticheta "de post").
In schimbul margarinei putem folosi clasica untura de porc (crescut la tara!!!!!). Am citit un articol foarte interesant despre felul in care trateaza medicina chineza locul carnii de porc in alimentatie aici
Deci:
Se ia o bucata de slanina si cu un cutit lat se indeparteaza soricul:
Slanina se taie apoi in bucati egale si se pune la topit intr-un vas mai mare:
Jumarile sint gata cand s-au micsorat si si-au schimbat culoarea:
Se scot din vas cu o spumiera:
Se sareaza. 
Se pot consuma asa cu ceapa rosie sau se pot trece prin masina de tocat carne impreuna cu ceapa. Rezulta o pasta delicioasa care se poate tartina.
Soricul se consuma ca aperitiv (daca e prea tare se pune in borcan cu saramura si usturoi pentru cateva zile):
Untura rezultata se poate consuma la prajit alimente sau la gatit.
 

2 comentarii:

  1. Foarte interesante reteta si articolul despre cum e vazut porcul la chinezi! Ai niste premii de la mine, te rog sa le iei cand poti! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Niko, eu am renuntat la margarina de cativa ani buni - inainte o consumam - adica o mai foloseam la prajituri- pentru ca nu stiam cat e de daunatoare. Untura de porc este, sa zicem, varianta naturala, dar consumata moderat. Iar eu, care vreau sa mai slabesc..........

    RăspundețiȘtergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină