marți, decembrie 02, 2008

Sfecla umpluta cu nuci

 

Da! La prima vedere combinatia pare ciudata dar rezultatul e pur si simplu delicios!
Reteta asta o am de la mama sotului meu, se prepara in zona Severinului in Postul Craciunului.
Pentru ca necesita timp si atentie pentru preparare dar si pentru ca e un preparat savuros si consistent se gateste la praznicele din post.

Ingrediente:
  • 5-6 sfecle mici (1+1/2 kg)
  • 1 ceapa rosie+ 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri orez
  • 200 g miez de nuca macinat
  • 50 g halva
  • sare, piper
  • 1 cana apa + 1 cana zeama de varza sau bors
Mod de preparare:
Sfeclele se curata de coaja, se taie la fiecare un capacel si se scobeste miezul cu ajutorul unei lingurite. Ceapa se curata si se caleste usor in ulei. Orezul se fierbe in apa fierbinte, apoi se amesteca cu miezul de nuca, ceapa calita, halvaua si se condimenteaza usor. Sfeclele se umplu, se prind capacele la loc cu ajutorul unor scobitori si se aseaza intr-o cratita la foc impreuna cu 1 cana de apa si 1 cana zeama de varza. Pe masura ce fierbe zeama se coloreaza in rosu. Se servesc reci. Sint grozave!

4 comentarii:

  1. foarte interesant! trebuie sa fie tare buuuune :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bune matuska! Le mananca oltenii de la Dunare in Postul Craciunului (la praznice).

      Ștergere
  2. ce bine ca a postat reteta, acesta mancare o mancam cand eram copil la strabunica mea. acum sunt in mare pericol obiceiurile traditionale sub toate aspectele, si este frumos ca aduci in atentie o parte din viata noasta ( a neamului) care de altfel este si cea reala... si obisnuiesc sa amintesc cunoscutilor cat de sanatos traiau bunicii simstarbunicii nostrii prin astfel de exemple

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Grangore! Imi poti spune te rog in ce zona locuia strabunica ta?

      Ștergere


Va multumesc mult pentru vizita si comentarii.
Daca nu va raspund va rog sa ma iertati, inseamna ca Raducu imi
cere toata atentia.

✍ Niko

Totalul afișărilor de pagină